Асен Василев: Кабинет с третия мандат ще е орел, рак и щука

Ако не стане чудо, ще има избори в началото на април, смята той
Обновена: 8 яну 2023 18:20 | 8 яну 2023 18:18, Анисия Иванова
102
Асен Василев: Кабинет с третия мандат ще е орел, рак и щука
Снимка: БГНЕС

"Да се сформира кабинет "орел, рак и щука" с третия мандат не би било добре за България", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, бивш вицепремиер и министър на финансите.

"В момента без ГЕРБ, ДПС или "Възраждане" не може да има правителство. Вие ми кажете как се прави естествена коалиция с тези три партии. Няма как да бъде“, каза още Василев.

Той подчерта, че ПП още няма решение какво да е поведението ѝ по отношение на третия мандат.

"Освен ако не стане чудо, ще има избори в началото на април. Ако стане чудо - видим програма, която движи България напред, прекъсва корупцията и видим състав, който може да изпълни това - ще го подкрепим, но леко съм скептичен, че това ще се случи. Или, ако се случи, скептичен съм, че ще го подкрепят другите партии", прогнозира съпредседателят на ПП в интервю пред БНР.

Според него ГЕРБ и ДПС не са разпознали в Декларацията с приоритети на ПП възможност за правителство, защото от "Продължаваме промяната" им пречат да крадат.

Асен Василев коментира още: "Идеята не е вторият да управлява, това не е нормално. Идеята не е и седмият да управлява - това би било още по-малко нормално. Ако няма ясна политическа подкрепа на едно правителство, тогава управляват сенчести интереси и не е ясно кои са те. ... Правителството "Петков" беше добър пример за това как трябва да се подходи към коалицията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха! преди 1 година
Е, орел, рак и щука може да се окаже по-добро от правителството на пп, където освен трите споменати същества, имаше и четвърто, въртоглаво, от което им се зави свят, та изпопадаха! Още се чудят сами ли паднаха или някой ги бутна!
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 На кой човек вярваш, на онзи с ококорените очи, дето ограби съдружника си в лондонската фирма и подписа споразумение със съда, ли? Е, сега си е върнал дълга от комикионните дето прибра за Джеймкорп, панелите и другите далавери. Дето живее в необявена луксозна къща в центъра на София, за милиони.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПВБ "образования - НапаТки се пише с Д, иде от напаДам, не от патки.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, той Асен е от спецовете, нали тяхното, дето Слави го разбута, беше точно от тоя тип - орел, рак и щука, та щом казва......ама не знам дали може да му се вЕрва, че...
66
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Е така ще е като не се разбрахте, кой да вземе парите.
65
0
 
4
 
! Отговори
Орел рак и щука преди 1 година
И Сурикат
64
0
 
7
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Кокочо, включи се и ти, че да има и дзвер с лява ориентация!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74 Хе, откъде знаеш, че са необразовани коментиращите тук? Само защото на теб не ти харесват коментарите, не означава, че всички показват среден пръст в парламента, като Ицо Хазарта ПП, любимецът на Киро просто.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Кокорчо "гроздето е кисело", притчата.
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина, ПП няма да преговаря с "орел, рак и щука". Значи отива в опозиция, а след следващите избори, в историята.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест ПП-БСП-ДБ-ИТН? Всеки дърпаше за себе си и не се разбраха за кинтите?
59
2
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Явно живеем в някакъв филм на ужасите - хората ( мошениците) , които разрушиха държавата и я водят към фалит , днес са най-словоохотливи, нагли, наперени и раздават съвети и мнения сякаш продължават да управляват !!! Това вече намирисва на сдружаване на мафия, шарлатани, псевдодемократи, комунисти, бандюги, олигарси и всички те са захапали врата на българина и смучат кръв ! Не сме имали такъв живот от турско време !
58
0
 
5
 
! Отговори
До ПВБ АРГУМЕНТ преди 1 година
За 33 години Бг се стопи от 9 на 5 милиона и от 33място в света стана на 133по жизнен стандарт стига ли толкоз.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя шмекер няма ли да го вкарат зад решетките. Там поне ще ходи с розови прашки спокойно.
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този трябва да бъде изправен пред международен съд (България, Англия и Белгия) и да бъде съден, за да не оправдава, че е репресиран политически, до него Киро и кака Лена
55
16
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Господин Василев,ПП не направи нищо реално в защита на едно момипе,което наравно с това ,че никога не е претендирала да е оерфектно,бе омаскарена по зловещ фашистки начин от комплексарите мутри.Защо не извисихте глас в защита на Лена? Нима и Вие видяхте непоптенност във факта,че едно момиче нале е живо и здраво? Да,Лена не си вдигна краката на Догановата и Борисова мутренска мафия.Затова всеки гледа да се отърве от непечелившата й фигура.Ако бях по-млад,щях да пожелая Лена за вярна своя съпруга.
54
3
 
19
 
! Отговори
КРАДЛИВАТА ПРОМЯНА.. преди 1 година
от 9 МИЛИОНА МИШЛЕТА... НАПРАВИХА... 6 МИЛИОНА СВАРЕНИ ЖАБЕТА.............ПРО100СТО......... ХИЕНИ......ХИЕНИ......ХИЕНИ.......!!!
53
15
 
0
 
! Отговори
ПВБ преди 1 година
В коментарите няма аргументи, само лични напатки на необразовани и комплексирани люде. Жалко, не ни чака нищо добро. Само това, което заслужаваме.
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уморена кака Лена е голям хит в нета, има вече 600 000 гледания. Много точно показва управлението на ПП!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимката;И тоя и оня масоняици.